“Да” на повече сладки мигове с приятелките

Колко пъти на ден казвате “Не”? Не на децата, за тях е задължително да имат граници, а на себе си?

“Не, не обличай тази рокля, прекалено е цветна”. Или “Не, не се усмихвай прекалено, ще те помислят за някоя лигла”. 

“Не, не си достатъчно красива”, “Не си достатъчно успешна”, “Не си достатъчно слаба”…

И сякаш само с най-близките си хора си позволяваме да сме истински, да си казваме “да”, да се смеем с глас и без задръжки, да сме ние самите. 

Затова са толкова важни и толкова ценни тези моменти с близките ни хора – със семействата, с приятелите ни. 

Именно те осмислят живеенето ни, дават ни крила и сили, за да продължим на следващия ден. 

Затова в Cakebox предпочитаме да си казваме повече “да”. “Да” на сладките приказки, “да” на споделените моменти и “да” на времето за мен, за нас. 

“Да” на приятелките в неделен следобед, с които да споделяме емоциите, вълненията, сълзите и смеха си. 

И “да” на вкусната страна от живота. Не само защото сме сладкарница, а защото истински вярваме, че сладкото има пълното право да е част от живота ни.

Затова казваме “сладки целувки”, “сладки сънища” и “сладки приказки” – защото сладкото е хубаво и носи щастие. 

Споделете го с приятелките си във всеки удобен миг, сред уют и аромат на ванилия, защото животът е това – сладка смесица от любов, разбиране и доброта. 

Очакваме ви на специалното ни събитие Prosecco Afternoon на 8-ми март, ул. Гладстон 24 в София /с предварителна резервация: 0877801309/.

Posted in Практични съвети | Tagged , , | 1 Comment

Как да изберете идеалната сватбена торта ?

К

Ако сте планирали сватбата си за лятото на тази година, вече е наближило времето да изберете своята сватбена торта. 

Да, да, точно така – става дума за 4 месеца по-рано, не сме се объркали. 

Сватбената торта е сред главните участници в церемонията, затова трябва да й обърнете специално внимание. 

Ето кое е най-важното за сватбените торти, което сме научили от нашия дългогодишен опит: 

Сватбената торта трябва да е красива и вкусна

Чували ли сте мисълта, че десертът е най-важното ястие, защото хората си тръгват от събитието с вкуса от него? Така е и със сватбената торта. Тя е тържественият край на празника ви и трябва да сте сигурни, че гостите ви ще си тръгнат доволни. 

И разбира се, сватбената торта трябва да е и много, много красива, защото играе централна роля в началото на семейния ви живот. 

Как да изберете вкуса?

В Cake box даваме възможност на бъдещите булки и младоженци да се фокусират върху 4 различни вкуса за сватбена торта от разнообразието, което предлагаме. Приготвяме ги под формата на петифури, за да можете да усетите баланса между крем и блатове, точно както ще са и на сватбата. 

Вярваме, че 4 е оптималния брой вкусове, които човек може да опита, разграничи и отличи най-подходящия от тях. 

Как да изберете дизайна на тортата?

Тук взимаме под внимание няколко фактора – какъв е стилът на сватбата, кои са основните цветове и какви са предпочитанията ви. 

Не се притеснявайте, ако все още нямате отговор на тези въпроси – ако резервирате своята дата при нас отсега, можем да обсъдим външния вид на тортата впоследствие. 

Най-добре излизат на снимки торти на три етажа с акцент фигурка или цветя. Тортата не трябва да засенчва булката 😉 

Откъде да поръчате сватбената си торта?

Не е маловажно откъде ще поръчате сватбената си торта по две причини. 

Първата е, че имате нужда от доверен партньор, който няма да ви подведе със сроковете. Трябва да сте сигурни, че ще получите тортата в уречения ден, час и място. Предимството на бутиковите сладкарници е, че посвещават усилията си специално на вас и поддържате връзка със сладкарите до последната минута, ако е необходимо. 

Втората причина, поради която трябва да внимавате много за мястото, където ще направят тортата ви, са суровините. 

Както казахме и по-горе, тортата е последното, което гостите ви ще опитат преди да превърнат сватбата ви в красив спомен. Не можем да си позволим да им предложим нещо с компромисно качество, нали!

За нашите торти, кремове и блатове избираме само проверени съставки, истинска нерафинирана захар, а не подсладители, яйцата купуваме от проверени ферми, които отглеждат животинките свободно, ароматизираме с бурбонска ванилия и какаото ни е пълномаслено от Франция и Холандия с  24% какаова маса. 

Cake Box има вече 7-годишен опит в създаването на сватбени торти и с радост ще ви дадем съвет и за вашата, както и ще ви препоръчаме какво да включват хапките за Welcome Drink или Сладък Бар!


Posted in Практични съвети | Leave a comment

Така ухае любовта

Толкова е хубаво, че любовта има специален ден, нали! Колкото и да си казваме,че трябва да се празнува всеки ден, не винаги успяваме сред задачите и задълженията да й отдадем дължимото. 

Затова, вместо да спорим за или против 14 февруари, да се възползваме от възможността на този ден да погледнем любовта в очите и да й кажем “Благодаря ти, че си с мен, че ми се случваш и че правиш живота ми щастлив”. 

И като на всеки празник, да се погрижим да отбележим повода подобаващо – с ухаещ на любов празник. 

Но на какво всъщност ухае любовта? Ние знаем! 

Любовта ухае на шоколад

Храна на боговете – така са наричали шоколада по времето на маите. За тях е бил по-ценен от злато. Когато идва в Европа, какаото е било толкова специално, че да го вкусят са имали шанс само кралете. 

Бонбониера ръчно изработени бонбони и трюфели “Обичам те”

Затова и сега го свързваме с нещо скъпоценно и рядко, точно каквато е и истинската любов. 

А като добавим и свойствата му на афродизиак, не е чудно, че и сега казваме “Обичам те” с кутия ръчно направени шоколадови бонбони или торта във формата на сърце. 

Торта с черен шоколадов мус и малини


Любовта ухае на малини

Арoматни и с приятен червеникав цвят, малините крият в себе си хиляди тайни, също като любовта. 

Хапки Любов – плато за двама


Може да са сладки, но и винаги са леко кисели, имат изкусителна форма и също като шоколада са известни със силата си да усилват желанието. 

Те са като свежата любов, току що започнала, нетърпелива да опита от всичко! Насладете им се така, както човек се радва на новата любов – с всички сетива! 

И макар да сме в средата на зимата, можете да отпразнувате любовта си с шоколадово – малинов мус, скрит в малки хапки любов. 

Любовта ухае на ванилия

Когато страстите са уталожени и обичта е завладяла всяка клетка на тялото ни, ванилията ни дава силите да кажем “обичам те” на хората, с които сме заедно години наред. 

Сет френски макарони


Топлината и уютът на ванилията са онзи аромат, който винаги ни напомня на дома – там, където живее любовта. 

CakeBox ви пожелава вкусен Свети Валентин!


Posted in Практични съвети | Tagged , , , , | 7 Comments

ПРАКТИЧEН СЪВЕТ 1

За мен печенето е начин за релаксация и възможност за забава.

Печенето не трябва да е трудно или затормозяващо, с малко предварително планиране, то може да бъде удовлетворяващо и усилията да бъдат възнаградени. Просто се отнасяйте към него като ден прекаран в Спа центъра и резултатът ще бъде възнаграждаващ много над положените усилия. Поглезете се като си позволите един цял ден да направите най-богатата, изпипана и най-вкусна торта, която някога сте правили. Не се странувайте да експериментирате. След това поканете приятели и се насладете заедно на невероятното Ви произведение.

Успешното печене е по-лесно, отколкото  си мислите.

Разделете рецептата на стъпки, като всяка стъпка е тухличка от цялостното изграждане на Вашето произведение. Отделете време , за да се запознаете с всяка стъпка. Обърнете внимание на дребните детайли. Правилното измерване на съставките е от изключителни значение. Прецизността вув всичко, което правите ще осигури добри резултати. Не скъсявайте стъпките и не прибързвайте  – в печенето няма компромиси ! Използвайте качествени продукти ! Качеството несъмнено повлиява вкуса и аромата на завършения десерт. Как съставките ше се смесят в торта, тесто, бисквитки, мъфини и пастички, разбира се е въпрос на умения, които можете да придобиете. Просто помнете, че практиката е в основата на перфектността, и въпреки това тортите и сладкишите ще бъдат по-вкусни от тези закупени от супермаркетите и масовите сладкарници у нас, пълни с цялата таблица от Е-та !

Posted in Практични съвети | Leave a comment